met spitskool en broccoli
1. Breng twee pannen met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook voor 4-6 min. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
2. Snijd de spitskool doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de rest in reepjes. | ||||||
3. Giet de jackfruit af en spoel goed om met water. Trek de jackfruit uit elkaar en plaats in een kom. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Verhit een scheutje olie in een ruime hapjespan. Bak hierin de spitskoolreepjes 4-6 min op middelhoog vuur. Haal vervolgens de gebakken spitskool uit de pan en zet even opzij tot nader gebruik. Verhit opnieuw een scheutje olie in dezelfde pan en fruit de Vadouvan kruiden 1-2 min op middelhoog vuur. Bak de jackfruit samen met de specerijen 6-8 min. | ||||||
5. Draai het vuur omlaag. Voeg hierna de spitskool toe aan de pan met jackfruit en meng het geheel goed door elkaar. Voeg vervolgens de kokosmelk groentebouillon en broccoli roosjes toe. Laat het gerecht 10 min sudderen en roer regelmatig. | ||||||
6. Schep de zilvervliesrijst en jackfruit curry in diepe borden. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Jackfruit | 1 |
|
2 | blik |
Basmatirijst | 170 |
|
340 | gr |
Kokosmelk bio | 200 |
|
400 | ml |
Broccoli | 1 |
|
2 | st |
Vadouvan | 4 |
|
8 | gr |
Spitskool | 0,5 |
|
1 | st |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan (2x), Ruime hapjespan
Energie (KJ) 3236, Energie (kcal) 777, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 87, Waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 33, Waarvan verzadigd (g) 18, Vezels (g) 20, Zout (g) 0,7
Dit gerecht bevat: Gluten, Mosterd *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.