Parelcouscous salade met falafel

en frisse citroendressing

20 - 25 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Breng een kookpan met water aan de kook en bereid de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Giet de parelcouscous af zodra deze gaar is en spoel om met koud water.
2. Pel de rode ui en snipper fijn. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes en hak de dille fijn.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de falafel voor 4-6 min op middelhoog vuur.
4. Rasp de citroen en pers het sap in een bakje. Voeg de extra vierge olijfolie en specerijen toe, samen met wat peper en zout en meng het geheel tot een dressing.
5. Meng de parelcouscous, rode ui, komkommer, tomaat en dille in een ruime saladekom en giet de dressing hierover heen. Meng alles goed door elkaar en garneer met de falafel. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Parelcouscous 170
340 gr
Maza Falafel 200
400 gr
Rode ui (klein) 1
2 st
Komkommer 0,5
1 st
Tomaten  2
4 st
Dille 0,5
1 bosje
Citroen 0,5
1 st
Gedroogde basilicum, oregano, dragon 4
8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Extra vierge olijfolie (el) 2
4

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3347, Energie (kcal) 798, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 98, Waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 31, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 16, Zout (g) 1,2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten