SEAMOREEen van de groeiende partners van Veganbox is de Amsterdamse startup Seamore. Seamore is een voedingsbedrijf dat nu al vijf jaar producten levert die zeewier bevatten. Ze ontwikkelen producten als chips, pasta, wraps, brood en zelfs bacon! Benieuwd geworden? Bobbie, verantwoordelijk voor de sales, heeft met alle liefde de tijd genomen onze vragen te beantwoorden.


Hoe Seamore is ontstaan

Het idee producten te ontwikkelen met zeewier is zeven jaar geleden ontstaan. Het zaadje werd gepland toen de oprichter van Seamore, Willem Sodderland, een zeewiersalade bestelde in een restaurant op Ibiza. Het gerecht leek niet op een salade, maar op een pasta. Verward vroeg Willem aan de ober of de kok het verkeerde gerecht voor hem had bereid, waarop de ober antwoordde met: “de pasta is geen pasta, maar zeewier!”. Geïnspireerd door dit misverstand begon Willem aan een missie om van zeewier alledaags eten te maken. Een bizar idee: nieuwe culinaire mogelijkheden voor een gezondere toekomst. Later pas hoorde Willem dat experts zeewier zien als een belangrijke duurzame voedselbron, wat mee kan helpen de toenemende wereldbevolking van eten te voorzien.

Waarom producten met zeewier?

Daar heeft Bobbie wel antwoord op! Seamore is op zoek naar de beste zeewierproducten, om smakelijker, gezonder, en duurzamer eten mogelijk te maken voor iedereen. Het eten van zeewier is zowel goed voor jou als voor de planeet.

“Wij gebruiken zeewier in al onze producten. Met duurzame zeewierteelt kan de groeiende wereldbevolking - in 2050 ongeveer 9 miljard mensen - van voldoende voedsel worden voorzien, met maar 2 procent van het totale zeeoppervlak. Daarnaast is zeewier ook nog eens ontzettend lekker!”

Zeewier bevat eiwitten en ijzer en is een goede bron van jodium, calcium, fosfor, magnesium, natrium, kalium én vitamine B. Kortom, het bevat de voedingsstoffen die in mindere mate aanwezig zijn in plantaardige voeding dan dierlijke. Dit maakt het een uitstekende vervanger voor de veganist.

“We volgen foodtrends, artikelen, nieuws omtrent duurzaamheid, maar natuurlijk ook ideeën van vrienden en familie, en bovenal: de vraag van de consument. We staan open voor feedback en zijn altijd bereid om, zelfs in lastige tijden, nieuwe producten te ontwikkelen.” aldus Bobbie.

Seamore Seaweed Wraps

In de Veganbox van de week van 2 november zijn de Seaweed Wraps van Seamore te proeven. De wraps zijn gemaakt van twee soorten zeewier die beide 100% biologisch zijn en unieke, langzame koolhydraten bevat. Ze bevatten 25% meer vezels en 19% meer eiwitten dan een normale wrap en zijn daarnaast een bron van magnesium, mangaan en jodium. Minimaal net zo belangrijk: zeewier wordt gezien als het meest duurzame eten op aarde. Volgens Bobbie vindt bijna iedereen die het geprobeerd heeft de zeewierwraps veel lekkerder dan een gewone wrap en dat kunnen wij van Veganbox alleen maar beamen!

Klaar om te rollen en jezelf gelukkig te eten? Bestel de Seaweed Wraps van Seamore op www.veganbox.nl.