SAUERCROWD“We geven biodiversiteit terug aan de mens én moeder natuur.” luidt de missie van SauerCrowd. Oprichter Moritz is SauerCrowd begonnen met het doel ons immuunsysteem te boosten met gezonde en heerlijke gefermenteerde groentes. Door heerlijke producten te maken van diverse groentes geven ze variatie aan het monotone westerse dieet.

De SauerCrowd Kimchi is deze week te vinden in de Veganbox. Dit gerecht is te bestellen t/m dinsdag 2 december via je account of www.veganbox.nl

DE ‘GUT-MIND’ CONNECTIE

Moritz heeft zijn passie voor fermenteren ontdekt tijdens zijn jaren als chef in de beste Michelin keukens van de wereld. Echter legde hij de link tussen gefermenteerde groentes en de positieve gezondheidseffecten ervan pas tijdens zijn studie en werk in Nederland. SauerCrowd is gespecialiseerd in het fermenteren van groenten evenals in onderzoek naar de “gut-mind” connectie en ons menselijk microbioom.”, aldus Moritz.

De vraag naar gezonde plantaardige voeding groter is dan ooit op het moment. Daarnaast is de diversiteit in de natuur en in ons dieet aan het afnemen zegt Moritz. Dit komt mede door ons huidige gecentraliseerde voedselsysteem en het monotone westerse dieet. Een groter bewustzijn hiervan is wat SauerCrowd met hun producten wil uitdragen. Helemaal in deze pandemie is het belangrijk ons immuunsysteem te versterken. Meer dan 70% van de cellen waaruit je immuunsysteem bestaat, komen uit je darmen. “Gezondheid begint dus letterlijk van binnen. Een groot deel van onze missie is dus mensen laten inzien dat mede dankzij onze producten je je gezondheid kan ondersteunen en versterken.” vertelt Moritz.

BIODIVERSITEIT TERUG GEVEN AAN MOEDER NATUUR

Bij SauerCrowd halen ze hun groentes van lokale boeren en verwerken ze deze tot heerlijke, duurzame en ongepasteuriseerde en darmvriendelijke producten. Ze geven een voorbeeld van hoe een eerlijk voedselsysteem (met gezond eten) eruit kan zien. SauerCrowd staat 100% achter hun producten. Dit komt omdat ze voor de hoogste kwaliteit van hun producten gaan. Zowel voor smaak en darmgezondheid. Ze willen het verbeteren en behoud van de techniek van fermenteren weer onder de aandacht brengen.

Hun grootste inspiratie komt dat ook van moeder natuur en haar seizoenen. De producten van SauerCrowd zijn 100% biologisch en worden dan ook gemaakt met 90% Nederlandse lokale ingrediënten. Deze worden geoogst in het hoogseizoen en gelijk gefermenteerd in hun eigen keuken. Naast moeder natuur halen ze ook veel inspiratie van hoe de boer met zijn land omgaat en welke producten hij kiest. Als ervaren chef is Moritz continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe receptuur, waardoor ze nu al meerder seizoen producten in het assortiment hebben zoals tomatensalsa, pittige Bonfire Kraut en de Kimchi die je volgende week in de box kan vinden.

“HIGH ON OUR OWN SUPPLY”

“Één ding is zeker; bij SauerCrowd worden we allemaal “high on our own supply” en voeden we dagelijks ons darmmicrobioom met onze eigen gemaakte probiotica.” zegt Moritz. Zo kunnen ze deze blijven fermenteren en elke dag fantastisch eten maken!

HET LAATSTE WOORD VAN MORITZ AAN VEGANBOX

“We zijn super blij alle veganbox foodies en lekkerbekken ook nu in onze Crowd te mogen verwelkomen! Met ons team van wetenschappers, chef-koks en diëtisten delen we regelmatig inhoud in ons Gut-Mind-Journal, en plaatsen ook vaak inspirerende recepten op onze SauerCrowd-foodblog. Daarnaast proberen we de crowd altijd te inspireren hoe we ons voedselsysteem voor de toekomst kunnen verbeteren. En natuurlijk kun je dit allemaal ook volgen via onze Instagram! 

Meer diversiteit van binnenuit (regeneratieve darmgezondheid) en overal om ons heen (regeneratieve landbouw & plantaardig voedsel) gratis voor de Crowd omdat: 

“Together as a Crowd we can make a change!”