en zelfgemaakte spinaziedressing
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd samen met de tempeh in hapklare blokjes. | ||||||
2. Doe de bloemkool, aardappelen en tempeh in een ruime ovenschaal en voeg de specerijen, olijfolie, peper en zout hier aan toe en meng het geheel goed met elkaar. Doe de ovenschaal voor 30-35 min in de oven. | ||||||
3. Maak ondertussen de spinaziedressing. Snijd de bladeren van de harde kern en was de spinazie met koud water. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie samen met de knoflook (uitgeperst) voor 2-3 min op middelhoog vuur tot de spinazie is geslonken. | ||||||
4. Doe de knoflook en spinazie samen met de peterselie in een hoge kom of blender. Voeg de extra vierge olijfolie hier aan toe en pureer met een staafmixer of blender tot een dressing. | ||||||
5. Haal de traybake uit de oven zodra de bloemkool en aardappelblokjes gaar zijn en serveer met de spinaziedressing. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Bloemkool | S | M | st |
Tempeh | 150 | 300 | gr |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Kurkuma, chilivlokken, kaneel | 4 | 8 | gr |
Ui (klein) | 1 | 2 | st |
Peterselie | 0,5 | 1 | bosje |
Aardappelen | 500 | 1000 | gr |
Wilde spinazie | 100 | 200 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper & zout |
|
|
|
Extra vierge olijfolie (ml) | 10 |
|
20 |
Oven, Koekenpan, Blender/Staafmixer
Energie (KJ) 2564, Energie (kcal) 653, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 64, Koolhydraten waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 27, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 17, Zout (g) 0,2
Dit gerecht bevat: Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten