en zoetzure komkommer
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schenk de helft van het water in een kom samen met de azijn en laat hier de suiker in oplossen. Snijd de komkommer in plakjes of lange slierten en voeg toe aan de kom. Zet de zoetzure komkommer in de koelkast tot nader gebruik. | ||||||
2. Schil en snijd de aardappelen in frieten, leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel met olijfolie, peper en zout en bak ze in de oven voor 25-30 min totdat de frieten gaar en goudbruin zijn. | ||||||
3. Giet de jackfruit af en spoel goed na met water. Snijd de harde onderkantjes van de jackfruitstukjes af en trek vervolgens de overgebleven jackfruit uit elkaar. | ||||||
4. Pel en snipper de ui, pel de knoflook en schil de gember. Doe deze ingrediënten in een hoge kom of blender. Voeg de specerijen en sambal/sriracha toe en mix met een blender of staafmixer tot een gladde pasta. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de pasta voor 1-2 min op laag vuur. | ||||||
5. Voeg de jackfruit en gesneden spitskool toe aan de koekenpan en bak voor 6-8 min op middelhoog vuur. Doe daarna de kokosmelk, ketjap en de andere helft van het water in de pan en laat het geheel inkoken op laag vuur voor ongeveer 10-15 min totdat de rendang de gewenste dikte heeft. | ||||||
6. Serveer de rendang samen met de frieten en zoetzure komkommer. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Aardappelen | 500 |
|
1000 | gr |
Komkommer | 1 |
|
2 | st |
Jackfruit | 1 |
|
2 | blik |
Ui | 0,5 |
|
1 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | st |
Spitskool gesneden | 100 |
|
200 | gr |
Kokosmelk | 200 |
|
400 | ml |
Koriander, laos, komijn | 4 |
|
8 | gr |
Gember | 0,5 |
|
1 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper & zout |
|
|
|
Water (ml) | 200 |
|
400 |
(Witte wijn)azijn* (el) | 1 |
|
2 |
Suiker (el) | 1 |
|
2 |
Ketjap* (el) | 1 |
|
2 |
Sambal/Sriracha* (tl) | 1 |
|
2 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Koekenpan, Blender/Staafmixer
Energie (KJ) 2536, Energie (kcal) 607, Eiwit (g) 10, Koolhydraten (g) 69, Koolhydraten waarvan suikers (g) 21, Vetten totaal (g) 29, Vetten waarvan verzadigd (g) 18, Vezels (g) 12, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat: Soja *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.