Gevulde courgette

met zelfgemaakte muhammara

40 - 45 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika's doormidden en smeer in met beetje olie en besprenkel met peper en zout. Snijd de courgette doormidden en schep de zachte binnenkant eruit met een lepel. Rooster de groentes voor 20 minuten in de oven.
  2. Kook het water van de couscous en bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. 
  3. Verwijder het velletje van de paprika's en maal samen met de walnoten, peper en zout fijn tot muhammara. Snipper de ui en snijd het binnenste van de courgette in blokjes. Verwarm scheutje olie in de pan en fruit de ui en (geperste) knoflook hierin aan. Voeg de courgetteblokjes toe en breng op smaak met peper en zout roerbak 3-4 minuten.
  4. Breng de couscous op smaak met de chili, komijn, paprika, peper en zout. Doe ook de rozijnen en helft van de muhammara bij de couscous en roer goed door. Schep deze vulling in de courgette en rooster nog 20 minuten in de oven. Garneer met de verse peterselie. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Rode paprika 2 4 st
Courgette 2 4 st
Kruiden (komijn, paprika en chili) 4 8 gr
Peterselie 0,5 1 bosje
Ui 1 2 st
Knoflook 1 2 teen
Walnoten 30 60 gr
Rozijnen 30 60 gr
Couscous 170 340 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Water 225 450 ml
Olie


Kookgerei

Kookpan, Wokpan, Oven, Keukenmachine

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2632, Energie (kcal) 626, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 93, waarvan suikers (g) 27, Vetten totaal (g) 19, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 12, Zout (g) 0

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten