Thaise basilicum stir fry

met krokante tofu en sperziebonen

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Pers de knoflook en snijd de gember fijn. Mix in een bakje de knoflook, gember, ketjap, sojasaus, laos, chili en paprikapoeder. Breng een pan water aan de kook. Kook de basmatirijst in 10 minuten gaar en giet af.
  2. Laat de tofu uitlekker en dep droog. Scheur vervolgens in stukje van ongeveer 3 cm. Voeg 20 gram bloem toe en mix goed zodat de tofu helemaal is bedekt met bloem.
  3. Verhit een laagje olie in de pan en bak de tofu 3-4 minuten per kant op middelhoog vuur tot alle kanten knapperig en goudkleurig zijn. Dit duurt 12-16 minuten.
  4. Snijd ondertussen de prei in ringen. Dop de sperziebonen en snijd doormidden. Schep de krokante tofu uit de pan op een bord en zet even opzij. Voeg vervolgens de prei en sperziebonen toe en roerbak 3-4 minuten tot de prei iets is geslonken.
  5. Meng 4 g bloem en 1 el water samen met de ketjapsaus. Voeg de saus toe aan de pan. Als de saus indikt kun je ook de tofu en Thaise basilicum toevoegen. Roerbak voor 2-3 minuten, zodat de saus goed verdeeld is.
  6. Verdeel de rijst over de borden en schep hier Thaise basilicum stir fry overheen. Garneer met wat sesamzaad en eet smakelijk!


Tip: Gebruik een bakje met deksel waar je de tofu en de bloem indoet. Schud vervolgens even om alle tofu met bloem te bedekken.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
tofu 200 400 gr
kruiden(chili, paprika, laos) 4 8 gr
knoflook 2 4 teen
gember 0,5 1 st
basmaie rijst 170 340 gr
thaise basilicum 1 1 bosje
prei 1 2 st
sperziebonen 200 400 gr
sesam zaad 10 20 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Ketjap 2 4 el
Olie


sojasaus 1,5 3 el
Bloem - tofu 20 40 gr
Bloem saus 5 10 gr

Kookgerei

Kookpan, Wokpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2737, Energie (kcal) 653, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 93, waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 16, waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 9, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten