Thaise basilicum stir fry

met krokante tofu en sperziebonen

25 - 30 minuten
Tofu

Bereiding

1. Pers de knoflook en snijd de gember fijn. Maak daarna de ketjapsaus door de knoflook, gember, ketjap, sojasaus en de specerijen te mengen in een kommetje. Breng vervolgens een pan water aan de kook en kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Haal de tofu uit de verpakking. Laat de tofu uitlekken en dep droog. Scheur vervolgens in stukjes van ongeveer 3 cm. Voeg de bloem (tofu) toe aan de tofu en mix goed door elkaar tot de tofu helemaal bedekt is met bloem.
3. Verhit een laagje olie in de pan en bak de tofu op middelhoog vuur tot alle kanten knapperig en goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 10-12 min.
4. Verwijder ondertussen de uiteindes van de prei en snijd in ringen. Spoel de preiringen goed af in een vergiet. Dop de sperziebonen en snijd doormidden. Schep de krokante tofu uit de pan op een bord en zet even opzij. Voeg opnieuw een scheutje olie toe aan de pan en bak vervolgens de prei en sperziebonen in de koekenpan voor 4-6 min op hoog vuur tot de prei iets is geslonken.
5. Meng de bloem (saus) en het water samen met de ketjapsaus. Voeg de saus toe aan de pan. Voeg ook de tofu en de Thaise basilicum (fijngehakt) toe aan de pan zodra de saus is ingedikt. Roerbak voor 2-3 min, zodat de saus goed verdeeld is en de sperziebonen gaar zijn.
6. Verdeel de rijst over de borden en schep hier Thaise basilicum stir fry overheen. Garneer met wat sesamzaad en eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Tofu  270
500 gr
Chilipoeder, Paprikapoeder, Laos 4
8 gr
Knoflook 2
4 teentje
Gember 1
2 st
Basmatirijst 170
340 gr
Thaise basilicum 0,5
1 bosje
Prei 1
2 st
Sperziebonen 200
400 gr
Sesamzaadjes wit 10
20 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie 


Peper & zout


Ketjap* (el) 2
4
Sojasaus* (el) 1,5
3
Bloem tofu (gr) 20
40
Bloem saus (gr) 5
10
Water (el)
1

2


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Wokpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2737, Energie (kcal) 653, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 93, waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 16, waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 9, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Gluten, Sesam *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten