Pulled jackfruit op black bun

met aardappelwedges en frisse salade


30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappels en haal eventuele oneffenheden weg. Snijd vervolgens in parten en verdeel over een bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Doe de aardappelwedges in 20-25 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg deze de laatste 2-3 minuten bij de aardappels in de oven.
  2. Giet de jackfruit af en spoel goed om met water. Snijd de harde onderkantjes van de jackfruit stukjes af en trek vervolgens de overgebleven jackfruit uit elkaar en doe in een kom.
  3. Voeg de knoflook- en paprikapoeder, tomatenpuree, sojasaus en srirarcha toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. Laat even 5 minuten staan.
  4. Snijd de ui fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui 1-2 minuten op laag vuur. Voeg de gemarineerde jackfruit toe en bak deze 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg een scheutje water toe aan de pan als het wat te droog wordt en bak de jackfruit nog 4-5 minuten op middelhoog vuur.
  5. Doe ondertussen de meslun in een kom en houd wat over voor op de broodjes. Snijd een aantal plakjes komkommer en tomaat voor op de broodjes. Snijd de rest van de komkommer door de helft, haal het vruchtvlees eruit en snijd in plakjes. Snijd de rest van de tomaat in blokjes.
  6. Voeg de komkommer en tomaat toe aan de kom met mesclun, samen met wat witte wijnazijn, olijfolie en peper en zout op smaak. Meng alles goed door elkaar.
  7. Doe wat mesclun op het broodje samen met schijfje komkommer en tomaat. Verdeel de pulled jackfruit erop en serveer samen met de aardappelwedges en frisse salade.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aardappels 300 600 gr
Hamburger bol zwart 2 4 st
Jackfruit 1 2 st
Knoflook & paprikapoeder 4 6 gr
Tomatenpuree 0,5 1 st
Ui 1 2 st
Mesclun 0,5 1 bakje
Komkommer 1 2 st
Tomaten 2 4 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Sojasaus (el) 1 2 el
Sriracha (tl) 1 2 tl
Witte wijnazijn


Zout en peper


Olijfolie


Kookgerei

Oven, koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1934, Energie (kcal) 459, Eiwit (g) 14, Koolhydraten (g) 88, waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 2, waarvan verzadigd (g) 0, Vezels (g) 15, Zout (g) 4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten