met Greek White van Willicroft
1. Kook het water in een waterkoker. Pel de ui en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan/hapjespan en fruit hier de ui in aan voor 1-2 min op laag vuur. Voeg de specerijenmix en de tomatenpuree toe aan de pan en bak voor 1 min mee. | ||||||
2. Snijd ondertussen de tomaten en de courgette in blokjes. Voeg de tomaten samen met de orzo en het kokende water toe aan de pan. Roer goed door en laat op zacht vuur voor 15-20 min sudderen tot de orzo gaar is. Voeg de laatste 10 min de courgette toe. | ||||||
3. Controleer of de orzo gaar is en voeg indien nodig nog een scheutje water toe en breng op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Hak de peterselie fijn. Verkruimel de Greek White over de orzo heen en bestrooi met de peterselie. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Ui (klein) | 1 | 2 | st |
Italiaanse kruiden, gerookte paprika en chili vlokken | 4 | 8 | gr |
Tomatenpuree | 35 | 70 | gr |
Tomaten | 3 | 6 | st |
Orzo | 170 | 340 | gr |
Courgette | 1 | 2 | st |
Peterselie | 0,5 | 1 | bosje |
Greek White Willicroft | 1 | 2 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
|
Water (ml) | 350 | 700 |
|
Olijfolie |
|
|
|
Peper & Zout |
|
|
|
Hapjespan / Diepe koekenpan
Energie (KJ) 2288, Energie (kcal) 544, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 71, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 21, Vetten waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 5, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten