Tomatenorzo met feto

met verse peterselie en munt

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een ruime hapjespan en fruit de ui hierin aan. Voeg de specerijenmix en de tomatenpuree toe aan de pan en bak een minuutje mee. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg deze ook toe aan de pan. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
  2. Voeg de orzo toe aan de pan met de tomaten. Verkruimel de groentebouillon boven de pan en schenk het water erbij. Roer de orzo door en laat op zacht vuur 15-20 minuten sudderen totdat de orzo gaar is. Voeg eventueel extra water toe als dit nodig is.
  3. Snijd de courgette in kleine blokjes. Voeg de courgette toe aan de pan met de orzo als deze nog ongeveer 10 minuten moet garen.
  4. Proef de tomatenorzo en breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en munt fijn. Verkruimel de feto over de orzo heen en bestrooi met de peterselie en munt. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Orzo 150 300 gr
Tomaten 3 6 st
Blokje groentebouillon 0,5 1 st
Peterselie en munt 0,5 1 bosje
Courgette 1 2 st
Ui 1 2 st
Specerijenmix 4 8 gr
Tomatenpuree 0,5 1 blikje
Feto 200 400 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Water 350 700 ml

Kookgerei

Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2411, Energie (kcal) 573, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 66, waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 20, waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 7, Zout (g)3,

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten