met broccoli, aubergine en kikkererwten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer 1 cm. Leg de aubergineplakken op een bord of snijplank en bestrooi met wat grof zeezout, dit zorgt ervoor dat het vocht er uit trekt. laat de aubergine zo 5-10 min staan totdat er druppels water op de plakken aubergine liggen. | ||||||
2. Snijd de broccoli in roosjes en verdeel over een met bakpapier beklede plaat. Laat een gedeelte van de bakplaat vrij voor de kikkererwten. Je kunt eventueel ook twee bakplaten of ovenschalen gebruiken. Besprenkel de broccoli met wat olie en rooster 20-25 min in de oven. | ||||||
3. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel met water. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat of ovenschaal en besprenkel met wat olie en de specerijen. Rooster de kikkererwten de laatste 15 min met de broccoli mee. | ||||||
4. Breng een pan water aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en giet dan af. Dep de plakken aubergine droog met wat keukenpapier. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 1-2 min per kant gaar. | ||||||
5. Dressing: Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en meng in een grote saladekom met het sap van de sinaasappel, de olijfolie, sojasaus, peper en zout. | ||||||
6. Snijd de komkommer in blokjes en roer samen met de babyspinazie en de quinoa door de dressing heen. Haal de broccoli en de kikkererwten uit de oven en verdeel over de salade. Leg de plakken aubergine bovenop en serveer direct. Eet smakelijk! |
Ingrediƫnt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Sinaasappel | 0,5 |
|
1 | st |
Sesamzaadjes | 20 |
|
40 | gr |
Babyspinazie | 0,5 |
|
1 | bak |
Broccoli | 0,5 |
|
1 | st |
Komkommer | 0,5 |
|
1 | st |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Kikkererwten | 200 |
|
350 | gr |
Komijn en korianderpoeder | 4 |
|
8 | gr |
Quinoa | 150 |
|
300 | gr |
Ingrediƫnt | 2 personen |
|
4 personen |
Sojasaus (el) | 1 |
|
2 |
Olijfolie (el) | 1 |
|
2 |
Peper en zout |
|
|
|
Olijfolie |
|
|
|
Oven, Kookpan en Koekenpan
Energie (KJ) 3143, Energie (kcal) 750, Eiwit (g) 36, Koolhydraten (g) 88, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 7, Vezels (g) 28, Zout (g) 2
Dit gerecht bevat: Sesam, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten