Salade Bowl met geroosterde kerrie-bloemkool

en krokante kikkererwten

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en meng in een ovenschaal met een scheutje olie en de kerrie en za'atar. Rooster de bloemkoolroosjes 15-20 minuten in de oven totdat ze beetgaar zijn.
  2. Breng een pan water aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Giet de kikkererwten af en spoel met water. Voeg de kikkererwten toe aan de schaal met de bloemkoolroosjes als deze nog 15 minuten moeten roosteren.
  3. Maak in een grote saladekom de dressing. Meng hiervoor de mosterd, azijn en olie door elkaar heen en breng op smaak met een snuf peper en zout. Halveer de cherrytomaten en roer deze samen met de babyspinazie door de dressing heen.
  4. Giet de quinoa af en roer door de spinazie heen. Hak de amandelen grof en roer ook door de salade heen. Verdeel de geroosterde bloemkool en kikkererwten over de salade heen en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Quinoa 150 300 gr
Babyspinazie 0,5 1 bakje
Cherrytomaten 200 400 gr
Bloemkool 0,5 1 st
Kerrie en Za'atar 4 8 gr
Amandelen 30 60 gr
Kikkererwten 200 400 gr

Kookgerei

Oven, Kookpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 623, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 71, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 19, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten