Summer rolls met tofu

en pindadip

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijstvermicelli volgens de verpakking. Spoel de noedels goed af met koud water.
  2. Snijd de tofu in reepjes. Laat de stukjes uitlekken op een keukenpapiertje of schone theedoek. Marineer de tofu vervolgens met de  ketjap, sambal en peper en zout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tofu in 4-5 min op middelhoog vuur bruin en knapperig.
  3. Snijd de komkommer en paprika in dunne reepjes. Verwijder de schil van de winterpeen met een dunschiller en  snijd in dunne repen. Je kunt hier ook een spiraalsnijder of mandoline voor gebruiken.  Pluk de blaadjes van de koriander en munt.
  4. Meng voor de pindadip de pindakaas met de ketjap en sambal. Maak de saus dunner door het beetje voor beetje te mixen met het water.
  5. Nu kunnen de summer rolls gemaakt worden. Vul een ruime kom met lauwwarm water. Dompel een rijstvel 10 sec onder in de kom met water en leg op een bord. Leg de groenten, tofu, rijstvermicelli en de kruiden  in het midden van het vel. Vouw de zijkanten naar binnen en roll de summer roll op. Herhaal dit voor alle rijstvellen.
  6. Serveer de springrolls met de pindadip. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Rijstpapier 100 200 gr
Winterpeen 1 2 st
Tofu 200 400 gr
Komkommer 0,5 1 st
Rode paprika 0,5 1 st
Munt en koriander 0,5 1 bosje
Pindakaas 1 2 st
Rijstvermicelli 100 200 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Ketjap (tofu) 1 2 el
Ketjap (dip) 1 2 el
sambal (tofu) 1 2 tl
sambal (dip) 1 2 tl

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 642, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 94, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 17, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 6, Zout (g) 2

Allergenen

Soja