Sushi Bowl met pulled oesterzwam

en sushirijst

25 - 30 minuten
Noten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Scheur de oesterzwammen uit elkaar en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met wat olie, peper en zout en rooster 15 minuten in de oven.
  2. Doe de sushirijst samen met het water in de pan en breng aan de kook. Draai zodra het water kookt het vuur omlaag en laat de sushirijst met de deksel op de pan 10-12 minuten zachtjes doorkoken.                        
  3. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp vervolgens met een grove rasp boven een kom. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd vervolgens in boogjes.
  4. Schil en rasp de gember en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de gember en knoflook hier samen een minuutje in aan. Voeg vervolgens de sojasaus en ketjap toe aan de pan en verhit al roerend nog 1-2 minuten.
  5. Haal de oesterzwammen uit de oven en roer door de saus heen. Schep de sushirijst in de kommen en verdeel de Pulled Oesterzwam, de winterpeen en de komkommer eroverheen. Hak de pinda's grof en snijd de koriander fijn. Bestrooi de sushi bowls met de pinda's en de koriander. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Oesterzwammen 250 500 gr
Gember 0,5 1 st
Rode peper 0,5 1 st
Knoflook 1 2 teen
Sushirijst 200 400 gr
Komkommer 1 2 st
Winterpeen 1 2 st
Pinda's 40 80 gr
Koriander 0,5 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Sojasaus 2 4 el
Ketjap 2 4 el

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 638, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 106, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 12, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 9, Zout (g) 4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten