Gado Gado met tempeh

en makkelijke pindasaus

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tempeh in blokjes van 1-2 centimeter en doe in een kommetje. Voeg een klein scheutje olie, de ketjap en de sojasaus toe aan de kom en meng de tempeh erdoorheen. Verdeel de tempehblokjes vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten in de oven.
  2. Breng twee pannen met water aan de kook voor de zilvervliesrijst en voor de groenten. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd vervolgens in plakjes. Voeg de winterpeen toe aan de tweede kookpan en kook 4-5 minuten. Snijd ondertussen de spitskool in smalle repen en kook de laatste 2 minuten met de winterpeen mee. Giet de groenten daarna af en spoel na met koud water. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit. Snijd de komkommer daarna in smalle boogjes.           
  4. Pindasaus: Snijd de rode peper fijn en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een steelpan en fruit de rode peper en knoflook hierin aan op laag vuur. Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe aan de pan en roer goed door tot een gladde massa. Voeg al roerend het water toe totdat de pindasaus de gewenste dikte heeft. Breng de pindasaus op smaak met de ketjap, sambal en wat peper en zout.
  5. Giet de zilvervliesrijst af. Serveer de zilvervliesrijst met de tempeh, de groenten en de pindasaus. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 personen 4 personen Eenheid
Zilvervliesrijst 170 340 gr
Rode peper 0,5 1 st
Knoflook 1 2 teen
Pindakaas 2 4 st
Kokosmelk 100 200 ml
Spitskool 0,5 1 st
Winterpeen 1 2 st
Komkommer 1 2 st
Tempeh 150 300 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 personen 4 personen Eenheid
Olie 1 2 el
Ketjap (tempeh) 1 2 el
Sojasaus (tempeh) 2 4 el
Water 3 6 el
Ketjap Naar smaak Naar smaak
Sambal Naar smaak Naar smaak

Kookgerei

Kookpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3230, Energie (kcal) 772, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 86, Koolhydraten waarvan suikers (g) 19, Vetten totaal (g) 31, Vetten waarvan verzadigd (g) 12, Vezels (g) 17, Zout (g) 0

Allergenen

Dit gerecht bevat: Pinda*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten

Veganbox wordt Boerschappen

Bestel jouw Veganbox