Stamppot met paksoi

en kastanjechampignons

25 - 30 minuten
Zaden

Bereiding

1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Was de aardappelen en voeg toe aan een kookpan met ruim water. Breng het water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 20-25 min gaar. 
2. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons 5-6 min op hoog vuur. Voeg vervolgens de ketjap en de sojasaus toe en breng op smaak met peper.
3. Schil de gember met een dunschiller en rasp met een fijne rasp. Snijd de rode peper fijn, verwijder eventueel de zaadlijsten om het gerecht minder pittig te maken. Verwijder de onderkant van de paksoi en snijd de rest in repen. Snijd de rode puntpaprika in smalle reepjes.
4. Verhit een scheutje olie in de andere koekenpan en fruit de gember en rode peper hierin op laag vuur. Draai het vuur omhoog en voeg  de paksoi en de puntpaprika toe aan de pan. Bak het geheel samen voor 4-5 min en roer hierbij regelmatig door de pan.
5. Giet de aardappelen af en plaats deze terug in de kookpan. Bewaar bij het afgieten een kopje van het kookvocht. Voeg een scheutje kookvocht toe aan de aardappelen en prak ze met een stamper tot een gladde puree. Roer de gewokte paksoi en puntpaprika door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.
6. Snijd de lente-ui in ringetjes. Verdeel de kastanjechampignons over de stamppot en bestrooi met de lente-ui en de sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aardappels 600 1200 gr
Paksoi 1 2 st
Rode puntpaprika 0,5 1 st
Lente ui 1 2 st
Rode peper 0,5 1 st
Gember 0,5 1 st
Kastanjechampignons 200 400 gr
Sesamzaadjes 10 20 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Ketjap* (el) 2 4
Sojasaus* (el) 2 4

* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan (2x)

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2040, Energie 486 kcal, Eiwit 14 g, Koolhydraten 73 g, Koolhydraten waarvan suikers 13 g, Vetten totaal 13 g, Vetten waarvan verzadigd 2 g, Vezels 8 g, Zout 4 g

Allergenen

Dit gerecht bevat: Sesam*


*Kan sporen van andere allergenen bevatten