Zoete aardappelcurry

met kikkererwten

40 - 45 minuten

Bereiding

  1. Breng water aan de kook en bereid de rijst volgens de verpakking.
  2. Snijd de zoete aardappel en courgette in blokjes. Snijd de paprika in reepjes. Schil de gember en knoflook en snijd fijn. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. 
  3. Verhit een scheutje olie in een ruime koeken-of hapjespan. Fruit de knoflook en gember aan in 1-2 min op laag vuur. Voeg vervolgens de zoete aardappel en paprika toe. Bak dit op middelhoog vuur voor 4-5 min. 
  4. Voeg vervolgens de specerijen en de tomatenpuree toe aan de pan en bak dit 1 min mee. Voeg de kokosmelk, kikkererwten en bouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Laat dit circa 20 min zachtjes koken. 
  5. Breng de curry op smaak met peper en zout. Serveer de curry met de rijst. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Zoete aardappel 1 2 st
Courgette 1 2 st
Kikkererwten 400 800 gr
Rode paprika 1 2 st
Knoflook 1 2 teen
Gember 0,5 1 st
Kokosmelk 100 200 ml
Groentebouillon 0,5 1 st
Basmatirijst 170 340 gr
Tomatenpuree 0,5 1 st
Garam masala, gemalen komijn en kerrie 4 8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olie


Peper en zout


Water 200 400 ml

Kookgerei

Koekenpan of hapjespan, Kookpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 939, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 147, Koolhydraten waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 21, Vetten waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 22, Zout (g) 2

Allergenen

Kan sporen van allergenen bevatten